Beste Wandelvrienden,

Na onze eerste succesvolle daghike op zaterdag 6 april in het Drents-Friese Wold hebben we besloten om een volgende daghike te organiseren op zaterdag 9 november aanstaande in de omgeving van Austerlitz. De lengte van deze wandeling zal dit keer ongeveer 17 km zijn.

Austerlitz en omgeving

Austerlitz is een dorp in de Nederlandse provincie Utrecht, gemeente Zeist. De geschiedenis van dit dorp gaat terug tot 1804, toen Auguste de Marmont, generaal van Napoléon Bonaparte, de helft van zijn troepen hier liet samenkomen, zo’n 18.000 manschappen, in wat toen het Kamp van Utrecht genoemd werd.

Een aantal handelaren streek bij het legerkamp neer om met de soldaten handel te drijven. De Marmont werd later weggeroepen naar oorlogen elders, maar de handelaren bleven, en hun nederzetting was het begin van het dorp Austerlitz. Het is vooral bekend door de Piramide, een bouwwerk dat in opdracht van De Marmont werd gebouwd door zijn soldaten. Deze staat echter op Woudenbergs grondgebied.

Nadat Napoleon op 2 december 1805 de zogenaamde Driekeizersslag bij Austerlitz in Moravië, (het huidige Slavkov u Brna) had gewonnen, besloot zijn broer Lodewijk Napoleon Bonaparte, die een jaar later Koning van Holland zou worden, de nederzetting en de Piramide de naam Austerlitz te geven.

Hoewel Lodewijk Bonaparte er in 1806 een stad van wilde maken onder meer door het stadsrechten te verlenen, is daar niet veel van gekomen en werd het per 1 januari 1812 door Napoleon ingelijfd bij Zeist.

We horen graag van je

Wil je graag mee met deze wandeling of wil je eerst nog meer informatie over deze daghike? Laat het ons dan weten via onze contactpagina. Alle deelnemers informeren we ruimschoots voor de tijd voor wat betreft de details van deze wandeling.

Voor de late beslissers

Mocht je op het laatste moment beslissen om mee te gaan dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Voortijdig aanmelden is zelfs niet nodig. Op de dag zelf kun je gewoon aansluiten. Hieronder geven wij de startlocatie en het tijdstip van vertrek. De startlocatie is ook de locatie waar we met elkaar de dag zullen afsluiten met een maaltijd.

Start -en eetlocatie:

Ouwekamp, ons eetcafé
Oude Postweg 144
3711 AL Austerlitz
Nederland
Website: https://ouwekamp.nl/

Arriveren en kennismaking:

Tussen 10:00 – 10:30 uur.

Starttijd wandeling:

Uiterlijk 11:00 uur. (Zorg dat je op tijd arriveert. Om 11:00 uur zijn we weg!)

Misschien en graag tot hikes!

_ _ _ _

(Info: Wikipedia)

Daghike Heuvelrugroute Austerlitz, zaterdag 9 november 2019
Tagged on:                                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.