Beste vrienden,

Met dit prachtige weer is het goed vertoeven in de natuur. Reden temeer voor ons om een wandeling te maken in een gebied waar in het begin van de oorlog veel gevochten is, de Grebbelinie. Voor meer over de geschiedenis van dit gebied kun je een bezoek brengen aan de gelijknamige website.

Boswachter Corien Koreman over het ‘Boswachterspad Grebbelinie’:

“Tijdens deze rustige wandeling over de Grebbelinie ben je omgeven door een levendige natuur die nauw verweven is met de zichtbare oorlogsgeschiedenis van het natuurgebied. Wat ooit een verdedigingslinie was, is nu overgenomen door uitbundig groen dat vrij zijn gang gaat.

Tussen de forten, loopgraven en andere overblijfselen leven boommarters, reeën en dassen. De bunkers in het landschap functioneren als overnachtingsplek voor de vleermuizen …” lees hier verder.

Klik hier voor de route die we gelopen hebben en hieronder een impressie van de wandeling.

Boswachterspad Grebbelinie, zondag 17 mei 2020
Tagged on:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.