Eindelijk was het zo ver! Het eerste Ladies Hike Weekend! We hadden om 10.30u afgesproken bij Kasteel Doorwerth waar we kennis met elkaar maakten bij een heerlijke cappuccino en een taartje. Vandaar vertrokken we en liepen we het klompenpad Dorenweertsepad (13 km) plus een deel van het Nederrijnsepad (ruim 5 km) Na een vlak stuk door de uiterwaarden van de Nederrijn klommen we omhoog naar landgoed Duno met flink wat heuveltjes.

Bij een mooie open plek op het hoogste punt van het landgoed waar tot het einde van de WOII landhuis Duno stond, hadden we ook prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de Nederrijn en de sluizen bij Driel, daar aten we onze lunch. Tijdens onze route kwam we heel wat mensen tegen die ook liepen te wandelen, weliswaar de tegenovergestelde richting, en dit bleken wandelaars te zijn die de alternatieve Airbornetocht liepen.

Het weer was heerlijk! Zon, wolken en blauwe lucht, beetje wind en niet te koud of te warm! Ideaal dus. Rond 17u waren we weer terug bij het kasteel en reden we naar Lunteren, waar we zouden verblijven. ‘s Avonds hebben we gezellig pizza gegeten in het dorp.

Na een korte nacht gekampeerd te hebben tussen 4 stenen muren en een dak, genoten we van een heerlijk ontbijt, hielden we nog een kort moment van meditatie en liepen we vanuit het huis naar het beginpunt van onze route welke begon in het Lunterse buurtbos. Vervolgens ging deze ‘trage tocht’ dwars door maisvelden of langs de bosrand en weilanden.

Ook deden we de Celtic fields en het Wekeromse zand aan en liepen na 6u (inclusief pauzes) weer de straat in. Na een kort borrelmomentje hebben we de tassen in de auto gezet en de boel schoongemaakt en ging ieder weer haars weegs. Hoewel we maar met z’n vieren waren, was de de sfeer echt reuze gezellig en ontspannen!

Lady’s meerdaagse hike Doorwerth/Lunteren, 5 t/m 6 september 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.