De dag begon vroeg want het was voor ons allen een aardig eind rijden. Onderweg miezerde het flink maar de buienradar gaf hoop! En ja, wonderwel was het bij aankomst bij het Buitencentrum droog! Dit bleef zo de hele dag, en ondanks dat we de zon niet hebben gezien, was het prachtig!
 
Na de eerste ontmoeting en een snelle bak koffie uit onze eigen thermosfles besloten we al gauw te gaan want we hadden er zin in! De route begon meteen met een goede warming up want we moesten een flinke trap op! Het uitzicht was meteen prachtig! Dit beloofde veel moois. En ja duinen zouden duinen niet zijn als we niet flinke heuveltjes te nemen hadden. En de route moest zijn eer ook aan doen door ons een flink stuk door duinzand omhoog te laten ploeteren.
 
Na twee uur door de bebosde duinen gewandeld te hebben kwamen we eindelijk aan bij de kustlijn en zagen we de zee. Met een flinke wind tegen en een gratis zandscrub voor ons gezicht liepen we een stuk over het strand om daarna weer de luwte in te mogen lopen.
 
Het was inmiddels na lunchtijd en we zochten een bankje op voor wat nieuwe energie incl een warme drank. Corrie en Mirjam hadden beide thermosflessen/kannen met water en zakjes koffie, chocomel, cup-a-soup of thee meegenomen. Hoewel het niet echt koud was, was dit toch wel een heerlijk extraatje!
 
En mensen zouden mensen niet zijn als ze zich niet konden vergissen in de zwaarte van de hike of de lengte. Voor sommigen lag het tempo te hoog en voor sommigen te laag. Dan is er altijd tijd voor een evaluatie en ruimte om de route bij te schaven. De ene helft van de groep besloot een shortcut te nemen, terug naar de parkeerplaats, en de andere helft besloot nog door te gaan.
 
Maar ook zij besloten na weer een pittige klim een stuk af te snijden. Later zagen ze op een maquette hoe zwaar dat resterende stuk nog zou zijn met veel klimmen en dalen. Conclusie: een echte pittige hike en niet voor watjes. Wie ook hoe lang en hoe ver heeft gelopen, het was een flinke prestatie die we per persoon neergezet hebben.
Lady’s daghike Schoorlse duinen, zaterdag 21 november 2020
Tagged on:                                 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.