In verband met de huidige corona maatregelen, wordt deze daghike uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Hoe zullen we onze volgende daghike noemen: een urban hike? Geen natuurwandeling dit keer maar daarom niet minder spectaculair. Onze Rotterdamse deelnemer Cees Zwinkels neemt ons mee voor een mooie wandeling door zijn stad. We gaan het Delfshavenpad (De westelijke uitbreidingen) in Rotterdam lopen waarbij we veel dingen gaan zien, oud en nieuw.

We starten op het Willemsplein naast de fraaie Erasmusbrug. Vervolgens lopen we door een mooi aangelegd park, over de Parklaan met monumentale villas, richting Parkhaven. Dan passeren we de Sint Jobshaven en lopen we langs de Maasoever met mooie vergezichten naar de Schiehaven. Vandaar lopen we langs de  Achterhaven en de Voorhaven om vervolgens op het Dakpark uit te komen met links nog steeds de Maasoever. Dan vervolgen we onze weg naar het Kasteel van Sparta en naar de oude en historische Delfshaven. De Coolhaven is de tussenstop naar de Heemraadsingel met veel groen. Cirkelend is de volgende attractie het Museumpark met het schitterend nieuw gebouwde depot. Op de grote spiegels zie je het stadsgezicht tot heel ver. Het eindpunt van de wandeling is tevens het startpunt.

De afstand van deze wandeling is 14 kilometer. We starten om 11.00 uur. Meld je aan, je ontvangt dan alle informatie over het verzamelpunt, parkeerplaats etc.

Uiteraard nemen we de geldende COVID-maatregelen in acht en passen de wandeling hierop aan.

Daghike Delfshavenpad Rotterdam 14 km, zaterdag 9 januari 2021 (uitgesteld)
Tagged on:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.